Nätverket Välfärdsbiblioteket.se

Välfärdsbibliotek – vad är det?

Inspelat webbinarium från 3 maj 2023
Aktuell forskning och digitala studiebesök på välfärdsbibliotek

Hela arrangemanget finns filmat på HB Play

Emina Ekenryd visar teknik för besökare på Solna välfärdsbibliotek
Alltmer i vår vardag genomsyras av digital teknik. Det gäller såväl i yrkeslivet som på fritiden och i den gemensamma välfärden. Digitaliseringen öppnar upp nya möjligheter att ta del av kultur, sociala kontakter och självservice. Men för de allra flesta är det lättare sagt än gjort, man måste ju lära sig den nya tekniken också!

Allt fler kommuner satsar på att stödja sina invånare i att utforska det som benämns välfärdsteknik, dvs teknik som kan bidra till aktivitet, trygghet, självständighet och delaktighet för äldre och personer med funktions-nedsättning. Det kan ske på många olika sätt. Under det här webbinariet gör vi studiebesök hos ett antal välfärdsbibliotek runt om i landet för att höra hur de arbetar. Du får även ta del av forskning på temat välfärdsteknik, digitalisering och social hållbarhet. 

Medverkande välfärdsbibliotek och liknande verksamheter: Borås, Solna, Skövde, Kungälv och Tjörn. 

Moderator: Terese Raymond, Nationell samordnare för Digidel. 

Tid & plats: onsdag 3 maj kl 08:30–10:00 i Zoom. Film från webbinariet finns uppe nu på HB Play.

Webbinariet genomförs inom ramen för All Digital Weeks och är ett samarrangemang mellan Högskolan i Borås, Linköpings universitet, Testbädden AllAgeHub, Borås Stad, Solna Stad, Tjörns kommun och Digidelnätverket. Sekretesspolicy: Uppgifterna du lämnar i anmälan används enbart av arrangörerna för att kommunicera med dig om webbinariet och delas inte med tredje part. 

All digital weeks 17 april–7 maj 2023: Enhance your digital skills